Off topic: Przelała się czara goryczy ... podatkowa De persoon die dit onderwerp heeft geplaatst: Andrzej Lejman
|
Otóż dowiaduję się dzisiaj, że w ramach kolejnych populistycznych działań ekipa trzymająca władzę chce uruchomić za m. in. moje pieniądze tanie kancelarie prawne dla rodaków tyrających na Wyspach. Bo oni nie znają języka difołt.
A kto im do [...] zabronił nauczyć się języka difołt? I kto dał prawo finansować za m. in. moje tanie kancelarie ludziom, którzy w sumie nie najgorzej zarabiają, a ich wadą jest to, że im się nie chciało?
Mam już tego serdecznie... See more Otóż dowiaduję się dzisiaj, że w ramach kolejnych populistycznych działań ekipa trzymająca władzę chce uruchomić za m. in. moje pieniądze tanie kancelarie prawne dla rodaków tyrających na Wyspach. Bo oni nie znają języka difołt.
A kto im do [...] zabronił nauczyć się języka difołt? I kto dał prawo finansować za m. in. moje tanie kancelarie ludziom, którzy w sumie nie najgorzej zarabiają, a ich wadą jest to, że im się nie chciało?
Mam już tego serdecznie dosyć. I tak już planuję przenieść się w cieplejsze rejony, bo zimy nie lubię, ale pomyślałem, że dokądkolwiek nie pójdę, zawsze jakiś minister finansów (czytaj - narkoman na głodzie) będzie tak używał moich pieniędzy, by uzyskać możliwie najgorszy efekt.
Stąd pytanie - czy ktoś ma doświadczenie z tzw. rajami podatkowymi - czy to faktycznie działa i czy da się tak funkcjonować.
Oczywiście, nie oczekuję tutaj na forum szczegółów, z wiadomych względów.
Jeśli ktoś będzie miał ochotę napisać na priva, gwarantuję poufność.
Jeśli chętnych będzie więcej, można zorganizować odrębne, zamknięte dla osób postronnych forum zupełnie gdzie indziej.
Do tej pory miałem takie fałszywe przekonanie, że 19% podatek liniowy jest niemal darem niebios. Ale jak sobie uświadomiłem, jaka to jest kwota i na co to idzie, ogarnęła mnie wściekłość.
Wyzyskiwani na wszelkie sposoby, łączcie się!
Pozdrawiam
Andrzej ▲ Collapse | | |
Andrzej, zgadzam się z Tobą i chciałabym dołączyć to tego forum. Od jakiegoś czasu poważnie planuję wyrejestrowanie firmy w Polsce i zarejestrowanie jej w jakimś normalnym kraju.
W moim przypadku, oprócz US, głównym powodem jest mafia ZUS. To nie jest normalne, że prowadząc działalność gospodarczą muszę płacić tak wysokie składki ZUS, co miesiąc. I żadnych korzyści z tego. Po prostu utrzymujemy administrację ZUS.
Pozdrawiam Ewa
[Edited at 2006-12-05 09:56] | | | Jerzy Czopik Duitsland Local time: 03:20 Lid 2003 Pools naar Duits + ... Niemcy - definitywnie odradzam | Dec 5, 2006 |
Tu mamy piekło podatkowe...
Ja też chcę do raju.
Tylko jak wziąć dom ze sobą?
Pzdr.
Jerzy | | | lim0nka Verenigd Koninkrijk Local time: 02:20 Engels naar Pools dom - rzecz nabyta | Dec 5, 2006 |
Ja też chcę do tego raju! | |
|
|
Andrzej Lejman Polen Local time: 03:20 Duits naar Pools + ... ONDERWERPSTARTER Dom jest tam, gdzie rodzina | Dec 5, 2006 |
Jerzy Czopik wrote:
Ja też chcę do raju.
Pzdr.
Jerzy
Fizyczny dom można sprzedać / kupić nowy.
Podobno niezłe warunki są na Słowacji. Tylko tam znów populiści przebąkują o odejściu od liniowego.
Gwoli uzupełnienia:
Szokujące jest dla mnie też to, że tutaj od jakiegoś czasu jedną z najcięższych obelg, niemal oskarżeniem o zbrodnię, jest nazwanie kogoś liberałem.
No cóż, jak sie troszkę obrobię (he, he) to zabieram się za poszukiwania.
Pozdrawiam
Andrzej | | | Jerzy Czopik Duitsland Local time: 03:20 Lid 2003 Pools naar Duits + ... Cały kłopot w tym, | Dec 5, 2006 |
że sprzedając dom napełniłbym jeszcze bardziej kabzy temu narkomanowi na głodzie tutaj, no i bankowi, który i bez tego obłowi się na nas (wszystkich jak my) niesamowicie.
Może się nam jakiś raj tu wykluje
J. | | |
Jerzy Czopik wrote:
Ja też chcę do raju.
Pzdr.
Jerzy
Piekło podatkowe, ale za to państwo socjalne - czyli za te podatkowe dziengi coś tam obywatele Niemiec dostają, prawda? A u nas ... Taka różnica.
@Andrzej: dopiero teraz się przelewa, po jakimś głupim newsie ?
Przecie głupoty i marnowanie pieniądza podatnika, to nie są nowe rzeczy...
Miłego Mikołaja!
pw | | | Ważny szczegół | Dec 6, 2006 |
Piotr Wargan wrote:
Przecie głupoty i marnowanie pieniądza podatnika, to nie są nowe rzeczy...
I nie dotyczą tylko Polski, nie zapominajmy. | | | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » Przelała się czara goryczy ... podatkowa Anycount & Translation Office 3000 | Translation Office 3000
Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.
More info » |
| Protemos translation business management system | Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!
The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.
More info » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |