This site uses cookies.
Some of these cookies are essential to the operation of the site,
while others help to improve your experience by providing insights into how the site is being used.
For more information, please see the ProZ.com privacy policy.
Ja udzieliłem zgodę na propozycję współpracy i od tamtej pory cisza. Wyglądało rzeczywiście podejrzanie. Podobnie do wielomilionowego spadku z Afryki Nie sprawdzałem wiarygodności
Subject:
Comment:
The contents of this post will automatically be included in the ticket generated. Please add any additional comments or explanation (optional)
Ja współpracowałam tylko kilka razy, stawki wiadomo jakie, ale płatność była na czas. Za drugim czy trzecim razem zostałam przeproszona, że płatność przyjdzie w 2 ratach, połowa w terminie, a połowa w następnym miesiącu, i tak się stało. Więc nie był tak źle...
Pozdrawiam
Katarzyna
Subject:
Comment:
The contents of this post will automatically be included in the ticket generated. Please add any additional comments or explanation (optional)
Marcelina Haftka Polen Local time: 15:18 Engels naar Pools + ...
Zleceniodawcy z Indii
Jan 30, 2015
Wszystko jest względne...
Dopóki afery i komisje śledcze w Polsce nie zniechęciły części zleceniodawców do robienia interesów w naszym kraju, moim najlepszym klientem było jednoosobowe biuro z Indii. Kontakt sympatyczny, stawki jak w Europie Zachodniej, a do tego płatność w ciągu maks. 5 dni od odesłania gotowego tłumaczenia, często nazajutrz (do dziś nie rozumiem, jak przelew z Indii mógł iść o wiele krócej niż np. SEPA z Niemiec). Chwaliłam sobie bardzo.... See more
Wszystko jest względne...
Dopóki afery i komisje śledcze w Polsce nie zniechęciły części zleceniodawców do robienia interesów w naszym kraju, moim najlepszym klientem było jednoosobowe biuro z Indii. Kontakt sympatyczny, stawki jak w Europie Zachodniej, a do tego płatność w ciągu maks. 5 dni od odesłania gotowego tłumaczenia, często nazajutrz (do dziś nie rozumiem, jak przelew z Indii mógł iść o wiele krócej niż np. SEPA z Niemiec). Chwaliłam sobie bardzo.
Oczywiście są też w Indiach biura, które stawki mają niemal tak niskie jak biura chińskie, ale od tego są wszelkie rankingi BT, żeby sprawdzić, czy ma się w ogóle ochotę na współpracę z danym podmiotem. ▲ Collapse
Subject:
Comment:
The leading translation software used by over 270,000 translators.
Designed with your feedback in mind, Trados Studio 2022 delivers an unrivalled, powerful desktop
and cloud solution, empowering you to work in the most efficient and cost-effective way.
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business
Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.