hiszpański na MP3 De persoon die dit onderwerp heeft geplaatst: Maciej Andrzejczak
|
Drodzy prozowicze hiszpańskojęzyczni,
będę wdzięczny za sugestie gdzie w Interencie można znaleźć strony, na których dostępne są artykuły i/lub audycje po hiszpańsku przygotowane jednocześnie w MP3. Chodzi mi oczywiście o wersje natywne.
Podobne rzeczy można znaleźć na np. Deutsche Welle dla niemieckiego albo Radio France International dla francuskiego.
Do włoskiego (przede wszystkim choć też są inne języki) z kolei polecam np. Radio Watykańskie - sporo ... See more Drodzy prozowicze hiszpańskojęzyczni,
będę wdzięczny za sugestie gdzie w Interencie można znaleźć strony, na których dostępne są artykuły i/lub audycje po hiszpańsku przygotowane jednocześnie w MP3. Chodzi mi oczywiście o wersje natywne.
Podobne rzeczy można znaleźć na np. Deutsche Welle dla niemieckiego albo Radio France International dla francuskiego.
Do włoskiego (przede wszystkim choć też są inne języki) z kolei polecam np. Radio Watykańskie - sporo audycji.
Ktoś podpowie coś ciekawego odnośnie hiszpańskiego? Oczywiście inne sugestie co do ww języków mile widziane.
Ukłony
Maciej ▲ Collapse | | |
inmb Local time: 18:04 Engels naar Pools + ... czasopismo + nagrania | Jan 13, 2011 |
Możesz je znaleźć na przykład tutaj:
http://www.espanol.edu.pl/pobierz_mp3.html
ale konieczne jest kupienie magazynu (całkiem ciekawy), w którym znajdują się kody dostępu do nagrań artykułów. | | |
|
mari pet Spanje Local time: 18:04 Spaans naar Slowaaks + ... Podcasty i radio | Jan 13, 2011 |
| |
|
|
Iwona Szymaniak Polen Local time: 18:04 Lid Engels naar Pools + ... SITE LOCALIZER |
No ale to telewizja. W Cyfrze plus można wybrać język kanału, w tym hiszpański. | | |
|
Iwona Szymaniak Polen Local time: 18:04 Lid Engels naar Pools + ... SITE LOCALIZER
Michał Szcześniewski wrote:
No ale to telewizja. W Cyfrze plus można wybrać język kanału, w tym hiszpański.
jest kilka programów po hiszpańsku oprócz wspomnianej przez Michała ustawienia języka na niektórych kanałach. | |
|
|
IwonaASzymaniak wrote:
Michał Szcześniewski wrote:
No ale to telewizja. W Cyfrze plus można wybrać język kanału, w tym hiszpański.
jest kilka programów po hiszpańsku oprócz wspomnianej przez Michała ustawienia języka na niektórych kanałach.
Zgadza się. Euronews ma jednak stronę, więc pomyślałem, że może umieszcza na niej materiały do pobrania (MP3 albo podcasty). | | |
Iwona Szymaniak Polen Local time: 18:04 Lid Engels naar Pools + ... SITE LOCALIZER
ja tylko tak uzupełniająco w stosunku do Twojego postu. | | |
Dzięki wszystkim za ciekawe linki! | Jan 15, 2011 |
Saludos cordiales!
MA | | |
Maciej Andrzejczak wrote:
Saludos cordiales!
MA
A gdzie wykrzyknik z przodu?
¡Saludos cordiales! | |
|
|
Iwona, doradź jeno... | Jan 17, 2011 |
gdzie ten odwrócony wykrzyknik w znakach specjalnych znaleźć..ot co:(
MA | | |
Iwona Szymaniak Polen Local time: 18:04 Lid Engels naar Pools + ... SITE LOCALIZER Bardzo dziękuję | Jan 17, 2011 |
Ja mam pod znakiem =. Ostatni klawisz +/= w wierszu cyfr w mojej klawiaturze. A na hiszpańskiej wychodzi: ¿/´¡.
A za co dziękuję? Bo dzięki Tobie uświadomiłam sobie, ze oba odwrócobe znaki są pod jednym klawiszem.
Jakoś nigdy nie pisałam ich jednocześnie i czasami po dłuższej przerwie też szykam odwróconego wykrzynika. A teraz już na zawsze zapamiętam, gdzie on jest.
Jesteś Wielki Maćku! Król Maciek! | | |