Pagina's in het onderwerp:   < [1 2 3 4]
Off topic: Urlop
De persoon die dit onderwerp heeft geplaatst: Lucyna Długołęcka
Lucyna Długołęcka
Lucyna Długołęcka  Identity Verified
Polen
Local time: 00:39
Engels naar Pools
+ ...
ONDERWERPSTARTER
In memoriam
Odp. Letrze Aug 12, 2010

Letra, oczywiście mogłeś to wszystko napisać, chyba za bardzo wziąłeś do siebie poprzedni mój post
Ja chciałam tylko zaoponować przeciwko równaniu powołania z pracą na okrągło.
Niektórzy rzeczywiście nie mogą żyć bez komputera, cóż, ich sprawa.
Mnie się do niedawna wydawało, że nie mogę żyć bez komórki, choć czasami zapominałam przez wiele godzin np. wyjąć ją w domu z torebki... See more
Letra, oczywiście mogłeś to wszystko napisać, chyba za bardzo wziąłeś do siebie poprzedni mój post
Ja chciałam tylko zaoponować przeciwko równaniu powołania z pracą na okrągło.
Niektórzy rzeczywiście nie mogą żyć bez komputera, cóż, ich sprawa.
Mnie się do niedawna wydawało, że nie mogę żyć bez komórki, choć czasami zapominałam przez wiele godzin np. wyjąć ją w domu z torebki. A ostatnio mi się zepsuła i przez prawie tydzień żyłam bez niej. Niesamowite uczucie (bo na urlopy ją oczywiście zabieram, a w niej mam opcję e-mail)
Ja akurat jestem zwolenniczką totalnej zmiany trybu życia i klimatu przynajmniej raz w roku, ale to oczywiście nie znaczy (powtarzam się już z tym), że tylko taki styl życia jest godzien rekomendacji.
Collapse

Małgorzata Lasota
Małgorzata Lasota  Identity Verified
Polen
Local time: 00:39
Engels naar Pools
+ ...
define: wakacje Sep 21, 2010

Haha, a próbowaliście to zguglować?

"•vacation: leisure time away from work devoted to rest or pleasure (dalej jest jeszcze lepiej!) (...)
•a day on which work is suspended by law or custom"

Może właśnie o to chodzi - jak właściwie definiujemy słowo wakacje/urlop i jaki jest ich cel. Czy chodzi o czysty relaks czy oderwanie się od codziennego życia?

Ja bardzo lubię swoje codzienne życie i nie czuję potrzeby "oderwania się", dlatego
... See more
Haha, a próbowaliście to zguglować?

"•vacation: leisure time away from work devoted to rest or pleasure (dalej jest jeszcze lepiej!) (...)
•a day on which work is suspended by law or custom"

Może właśnie o to chodzi - jak właściwie definiujemy słowo wakacje/urlop i jaki jest ich cel. Czy chodzi o czysty relaks czy oderwanie się od codziennego życia?

Ja bardzo lubię swoje codzienne życie i nie czuję potrzeby "oderwania się", dlatego po przeczytaniu całego wątku stwierdzam, że połączenie wakacji i pracy to dla mnie idealne rozwiązanie.
Ale może nadejdzie dzień, kiedy poczuję, że muszę się odciąć i wtedy na 100% laptop i komórka zostaną w domu...

Pozdrawiam z deszczowego Wrocławia.
Małgosia
Collapse

Pagina's in het onderwerp:   < [1 2 3 4]

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(en) van dit forum
Monika Jakacka Márquez[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Urlop

Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »
CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

Buy now! »