Pagina's in het onderwerp: [1 2] > |
Zniknęła możliwość niewpisywania końcowego cudzysłowu w Google De persoon die dit onderwerp heeft geplaatst: literary
|
literary Local time: 20:45 Engels naar Pools + ...
Niby drobiazg, ale to krok w niekorzystnym kierunku ze strony tej firmy (praktycznie monopolisty obecnie). | | |
przepraszam bardzo | Jul 28, 2010 |
literary wrote:
Niby drobiazg, ale to krok w niekorzystnym kierunku ze strony tej firmy (praktycznie monopolisty obecnie).
Ale jak można było to robić wcześniej? Nigdy nie wiedziałem o istnieniu takiej możliwości... | | |
już się przyzwyczaiłem | Jul 28, 2010 |
@Alex
zapytanie mogło wyglądać tak:
"wyszukiwana fraza
Teraz trzeba zamykać cudzysłów.
@Lit
Na pewno nie nazwał bym tego krokiem - ciekawe ilu użytkowników oprócz mnie i ciebie się w ogóle zorientowało. | | |
allp Polen Local time: 20:45 Engels naar Pools + ...
włączyła się ichnia goglowa kontrola jakości, jakieś ISO albo co.
Sądzę, że zorientowali się ci bardziej leniwi
Mnie to przeszkadza, zawsze to parę ruchów ręką więcej. | |
|
|
|
Krzysztof Kajetanowicz (X) Polen Local time: 20:45 Engels naar Pools + ...
"wyszukiwana fraza zwraca więcej wyników niż "wyszukiwana fraza"
zob. na przykład: ... See more | | |
wyszukiwanie zaawansowane | Jul 29, 2010 |
chyba nie rozumiem, przecież jeśli wybiera się opcję 'wyszukiwanie zaawansowane' to żadne cudzysłowy nie są potrzebne. | | |
Jest problem? | Jul 29, 2010 |
Dla mnie "wyszukiwana fraza to to samo, co wyszukiwana fraza, więc nie rozumiem, w czym problem... | |
|
|
M.A.B. Polen Local time: 20:45 Engels naar Pools + ... |
Iwona Szymaniak Polen Local time: 20:45 Lid Engels naar Pools + ... SITE LOCALIZER wg mnie zawsze tak było | Jul 29, 2010 |
Zawsze była różnica między "wyszukiwana fraza a "wyszukiwana fraza".
I. | | |
M.A.B. Polen Local time: 20:45 Engels naar Pools + ... No właśnie chodzi o to, że nie było :) | Jul 29, 2010 |
Iwona Sz. wrote:
I.
Ale jak widać mało kto o tym wiedział.
A teraz już jest ta różnica.
MaB | | |
harbasz Luxemburg Local time: 20:45 Engels naar Pools + ...
No właśnie o to chodzi, że nie było różnicy - teraz aby wymusić wyszukiwanie dokładne trzeba zamknąć cudzysłów, kiedyś wystarczyło wpisać tylko pierwszą część (")
G | |
|
|
literary Local time: 20:45 Engels naar Pools + ... ONDERWERPSTARTER Coś się w Guglu dzieje | Jul 29, 2010 |
Zobaczcie np. wyszukiwanie grafiki: zdjęcia pokazują się teraz jako olbrzymi collage.
A cudzysłów niezamknięty miał taką samą wartość jak zamknięty - zawsze uważałem, że chodzi o to, żeby tłumacze w ferworze nie musieli robić Shift + cudzysłów. | | |
Co gorsza... | Jul 29, 2010 |
Co gorsza, liczba roboczogodzin poświęconych na omówienie tej kwestii przekroczyła już liczbę roboczogodzin wymaganych rocznie do wstawienia rzeczonego cudzysłowu... | | |
M.A.B. Polen Local time: 20:45 Engels naar Pools + ...
Jabberwock wrote:
Co gorsza, liczba roboczogodzin poświęconych na omówienie tej kwestii przekroczyła już liczbę roboczogodzin wymaganych rocznie do wstawienia rzeczonego cudzysłowu...
Ale dolicz jeszcze do tego liczbę klawiaturoklików | | |
Pagina's in het onderwerp: [1 2] > |